dimarts, 18 de maig del 2010

Què és el JClic?

JClic és un conjunt d’aplicacions informàtiques que serveixen per a realitzar diverses activitats educatives: trencaclosques, associacions, exercicis de text, etc
.
Aquestes activitats esmentades anteriorment no s’acostumen a presentar soles, sinó que van empaquetades en projectes, els quals estan formats per un conjunt d’activitats i unes o varies seqüències, que ens indiquen l’ordre en el que s’han de mostrar.

El Clic, és el projecte anterior al Jclic, una aplicació que des de 1992 ja estat utilitzada per Mestres de diversos països, com a recurs didàctic per als seus alumnes.
JClic està desarrollat en la plataforma Java, per tant és un projecte obert i funciona en diferents entorns i sistemes operatius.

Objectius del projecte:

· Fer possible l’ús de les aplicacions educatives multimèdia, directament des d’Internet, al mateix temps de fer-ne ús des de diferents plataformes i sistemes operatius.
· Utilitzar un format estàndard i obert per a la recollida de dades.
· Ampliar l’àmbit de cooperació e intercanvi de materials entre escoles i educadors de diferents països i cultures, facilitant la traducció i adaptació tant del programa como de les activitats creades.
· Recollir suggerències de millora per part dels usuaris que utilitzen aquests recursos.
· Fer possible un treball cooperatiu des de diferents grups de professionals que treballin amb aquest mètode.
· Crear un entorn de creació d’activitats més potent, senzill e intuïtiu, adaptant-ho a les característiques dels actuals entorns gràfics de l’usuari.

Components del JClic:

· JClic applet
Un "applet" que permet posar les activitats de Jclic en una pàgina d’Internet.

· JClic player
És un programa independent, que un cop te’l has baixat, permet guardar la informació al teu disc dur sense la necessitat d’estar connectat a Internet.

· JClic author
Aquesta eina permet crear, editar i publicar les activitats d’una manera més senzilla.

· JClic reports
És una manera de recollir dades i generar informes sobre els resultats obtinguts de l’activitat

Com ens podem descarregar aquesta aplicació?

JClic és una aplicació Java que es distribueix a través de la tecnologia Java WebStart. La primera vegada que facis clic als mateixos enllaços que et proporcionem a continuació, es descarregaran al teu ordinador els programes i et quedaran ja instal·lats.
Un cop ja instal·lats els programes ja els podràs posar en marxa tants cops com vulguis, estiguis o no connectat a Internet.

Per tal de baixar-te aquests 4 programes et facilitem aquesta adreça on podràs disposar d’ells tant sols clicant a sobre el dibuix i et quedaran ja descarregats al teu ordinador.


A continuació et mostrem uns exemples de diferents activitats realitzades a través d’aquesta aplicació:








Conclusió:

Després de veure què és el projecte Jclic i saber-ne la seva funcionalitat, creiem que és una eina molt útil tant per als mestres com per als alumnes, alhora de realitzar activitats per a l'aprenentatge d'aquests.


1 comentaris:

Escola de nines ha dit...

Bona tarda,

En primer lloc us voldriem felicitar pel blog que heu creat, els continguts estan molt ben treballats i resulten interessants per qui els llegeixi i, estèticament, heu escollit un disseny molt original i divertit... en fi, ens encanta el vostre blog!! :D

En segon lloc, voldriem comentar aquesta entrada, el JClic, tal com heu dit, és una eina molt interessant per treballar el temari amb els alumnes i resulta amena tant per ells com els professors. Sens dubte, és una de les nostres preferides.

Esperem que aneu actualitzant aquest espai i aneu escrivint entrades tant interessants com les ja presents per poder seguir llegint i gaudint d'aquest blog.

Fins aviat!!

Publica un comentari a l'entrada