dimarts, 11 de maig del 2010

Projecte 1x1

Què és el Projecte 1x1?
El Projecte eduCAT1x1, aporta a les aules noves dotacions tecnològiques com poden ser les pissarres digitals interactives o la millora de la  connectivitat wi-fi; a més a més, i com a fet més destacable, posa a disposició de cada alumne un ordinador portàtil, per així obrir una finestra il·limitada al món dels coneixements.
Amb aquest projecte no es vol canviar la metodologia actual emprada per la majoria de docents, sinó que el que es pretén és millorar-la i sobretot innovar-la. Amb la implantació de les pissarres digitals, per exemple, els mestres poden captar molt millor l’atenció dels seus alumnes i transmetre més informació que amb una pissarra tradicional.

Quins són els objectius del projecte?
-Convertir l’ordinador en l’eina personal de treball dels alumnes , no parlem tant sols d’una màquina de continguts si no que ens referim a l’ordinador com una font d’informació constant.
-Proporcionar la gratuïtat del llibre de text a Catalunya basada en la utilització del format digital i el model 1:1 (1 alumne - 1 ordinador).
-Subministrar la base per a l’educació dels alumnes en la “vida en un món connectat”.
-Posicionar Catalunya capdavantera en l’ús de les TIC a l’educació.

Qui pot participar-hi?
Aquest projecte està destinat actualment a tots els centres públics i concertats que vulguin participar-hi, i en els que s’imparteixi el primer cicle de la ESO.
Els centres que vulguin incorporar-se al pla hauran d’acreditar que disposen dels equipaments i la infraestructura necessària, o comprometre’s a adquirir-los.

Quines són les diferents modalitats existents?
-Modalitat Llibre digital i Model 1:1. Aquesta modalitat consisteix en substituir els llibres tradicionals, en llibres en un format digital, que es poden trobar a través de la Red.
-Modalitat Coexistència Llibre Digital - Llibre en paper. En aquesta modalitat tant els professors com els alumnes han de combinar l’ús dels llibres tradicionals amb els llibres de text digitals. Per a aquesta modalitat no és necessari comptar amb un sol ordenador per a cada alumne, aquests poden fer ús d’ordenadors familiars, d’ordenadors de la biblioteca o de la seva d’informàtica.



Conclusió
Després d’informar-nos sobre que era el Projecte 1x1, considerem que aquest pot suposar un gran avenç en l’educació.
Vivim en una societat on les noves tecnologies són la clau per avançar, és per això, que l’educació necessita fer-ne ús per a que els alumnes aprenguin d’una manera molt més independent, estiguin en un constant contacte amb diferents fonts d’informació i sobretot, amb la implantació d’aquest projecte pensem que l’alumne és el centre de l’aprenentatge i introduir-los en aquest món de les tecnologies pot afavorir molt positivament el seu futur.

Fonts principals

Altres adreçes d'interés

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada