dilluns, 7 de juny del 2010

Hot Potatoes!?


Hot Potatoes és una aplicació formada per sis eines (JQuiz, JCloze, JMix, JMatch, JCross i The Masher) per a elaborar exercicis interactius de diferents modalitats.

Per a crear exercicis interactius compartits col·locant-los en un servidor web d’accés públic, es pot utilitzar la suite Hot Potatoes de manera gratuïta.

Per l’altra banda si es vol protegir amb contrasenya els exercicis per distribuir-los en un intranet es necessita adquirir una llicència amb Half-Baked.

Anteriorment, els usuaris tenien la obligació de registrar-se i omplir el formulari per a poder descarregar el programa. Actualment, concretament a partir de l’any 2009 les versions més modernes es poden baixar directament de la pàgina principal de Hot Potatoes.


Els exercicis que es creen es guarden en un document interactiu final en format HTML on es pengen al servidor web que nosaltres escollim.


El programa està dissenyat per a ser visualitzat en tot tipus de navegadors a partir del Internet Explorer 5.5 o superiors, Mozilla, Phoenix, Safari entre altres i permet personalitzar quasi totes les característiques de les pàgines dels exercicis.


A continuació us mostrem les diferents eines existents dins de l’aplicació Hot Potatoes on podrem veure en què consisteixen i com s’elaboren cadascun si cliques al nom.


Descarregar hot potatoes gratis desde la pàgina principal.

JQuiz
Et permet elaborar qüestionaris amb múltiples respostes d’una sola paraula o una frase curta. A més, es pot visualitzar els percentatges d’encerts cada vegada que es selecciona la solució correcte.

JCloze
Permet crear exercicis d’omplir espais on no hi ha cap tipus de nombre limitat de respostes i si en algun cas existeix un dubte et mostra una pista. També inclou puntuació automàtica.

JMix
Et permet elaborar exercicis de reconstrucció de textos a partir de paraules desordenades, on no hi ha cap límit de respostes i dóna la possibilitat de incloure un botó d’ajuda que mostra una pista.


Et permet crear exercicis d’ordenar a partir de dues columnes a cada costat, com per exemple unir imatges amb vocabulari o exercicis de traducció, entre altres.

JCross
Permet crear quadrícules de qualsevol mida per omplir els espais a través d’una pista mitjançant una frase. També inclou un botó d’ajuda on se sol·licita una lletra de la paraula que es busca.


The Masher
Aquesta eina permet recopilar automàticament exercicis esmentats anteriorment en unitats didàctiques. D’aquesta manera permet unir tots els exercicis en un individual.

Conclusió

Aquest tipus d’aplicacions és una forma de que els educadors realitzin exercicis per als seus alumnes d’una forma més interactiva i motivant, per tal de que els alumnes adquireixin aprenentatges significatius, ja que la tecnologia cada cop està més integrada en l’àmbit educatiu.


Un dels avantatges que ofereix és la correcció automàtica dels exercicis i una qualificació en percentatge. Un altre és la possibilitat que té el professor per a introduir informació on quedi justificada la opció correcte o incorrecte. A més, el programa té una utilització molt senzilla.
Hem d’aclarir que aquests exercicis han de ser complementaris amb les pràctiques dels alumnes i que han d’estar dissenyats dins les necessitats dels alumnes.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada